Bourboulenc, IGP D'OC, Cellier des Demoiselles

Zeldzame druivensoort uit Zuid-Frankrijk, Bourboulenc biedt een origineel alternatief voor klassieke witte wijnen. Fris, bloemig en licht zilt, charmeert hij met zijn mediterrane karakter en natuurlijke levendigheid.

Prijs vanaf €7,80

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongDe wijngaarden liggen in de uitlopers van de Corbières, dicht bij de Middellandse Zee. Kalk-kleigronden en blootstelling aan zeewind zorgen voor langzame rijping en behoud van zuurtegraad. Het warme, droge klimaat bevordert aromatische concentratie.
Druif100% Bourboulenc
VinificatieDirecte persing bij lage temperatuur. Fermentatie in inox tanks op 16°C om primaire aroma’s te behouden. Rijping op fijne droesem gedurende 4 maanden voor meer volume en rondheid.
DegustatieZeer bleke kleur met zilveren reflecties. Fijne neus van limoen, venkel en garriguebloemen. In de mond overheerst de frisheid, met een mooie zuurtegraad en zilte afdronk die doet denken aan zeebries.
Houdbaarheid2 jaat
Ideale serveertemperatuur6-8 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij mosselen natuur, grijze garnalensalade of gestoomde kabeljauwfilet. Deze droge witte wijn past perfect bij zeevruchten en lichte Belgische gerechten.
  • Tomaat-garnaal
  • gegrilde groene asperges
  • Mosselen Provençaal
  • Rode poon (filet, tijm, tapenade)
  • Geroosterde zeebrasem, gevuld met venkel
  • ...

Over het domein:

Le Cellier des Demoiselles

Het is het verhaal van een enthousiast kelder dat we al sinds 1914 beheren. Onze naam, Cellier des Demoiselles, is een eerbetoon aan de jonge vrouwen van het dorp die tijdens de Eerste Wereldoorlog niet alleen hun mannen vervingen die naar het front waren gegaan, maar ook een grote invloed hadden op onze geschiedenis. We zijn een coöperatie van wijnbouwers, met een vijftiental gezinnen. Ieder van ons heeft de mogelijkheid om zijn eigen wijn te ontwikkelen, individueel of collectief, onder het label "Cellier des Demoiselles". We ontwikkelen ons gevoel van onafhankelijkheid, we zijn klein tussen de groten en daar zijn we trots op. We zetten ons in voor een ecologisch verantwoorde aanpak, met de geleidelijke invoering van de labels BIO, HVE en duurzame ontwikkeling (ISO 26000). We maken niet alleen wijnen, we maken wijnen met waarden. Kortom, onze medewerkers en wijnmakers werken hard en serieus, zonder ooit de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Het draait allemaal om passie, de kunst van het tafelen en epicuristische gezelligheid, zeggen ze met een glas in de hand.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.