Côtes du Rhône "Samorëns", Ferraton Père & Fils

Het is een assemblage van verschillende cuvées, waarbij de stijl van het huis Ferraton behouden blijft: "openstaan voor delen en gezelligheid, trouw blijven aan het erfgoed van een familietraditie die de wijnbouwers verenigt. Eenvoudig blijven in filosofie en keuzes, zonder ooit af te zien van het streven naar het beste voor zijn wijnen", en daarmee is alles gezegd.

Prijs vanaf €10,25

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDe wijngaarden liggen voornamelijk op de linkeroever van de Rhône, op alluviale en grindachtige bodems. Het terroir is het resultaat van een selectie van de beste terroirs van de zuidelijke Rhônevallei, die profiteren van een mediterraan klimaat.
Druif85% grenache, 10% syrah & 5% cinsault
VinificatieDe druiven worden ontsteeld en in tanks gevinifieerd. Door het onderdompelen van de druiven worden de tannines goed geëxtraheerd. De gisting duurt ongeveer twee weken, waarbij de temperatuur tijdens de vinificatie wordt geregeld.
DegustatieDe wijn heeft aroma's van rijp fruit, kruidige tonen en een vleugje frisheid. Hij is zijdezacht in de mond, met een mooie structuur en aroma's van bramen, frambozen, bosbessen en zoethout, aangevuld met tonen van verse kruiden.
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenDeze wijn past goed bij spitgerechten, rosbief, gegrilde gerechten met Provençaalse kruiden en gestoofde lamskoteletten.
  • Courgettes met pesto en pasta
  • Provencaalse kip
  • Gevulde tomaat met provencaalse kruiden
  • ...

Over het domein:

Ferraton Père & Fils

In Tain-l’Hermitage, midden in de noordelijke Rhônevallei, vertelt het domein Ferraton Père & Fils een verhaal van familie, veerkracht en bewuste keuzes. Opgericht aan het begin van de 20e eeuw, is het uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de appellaties Crozes-Hermitage, Hermitage en Saint-Joseph. In 1998 verandert alles. Michel Chapoutier, een trouwe vriend, biedt steun aan de familie Ferraton na een persoonlijk drama. Deze daad van solidariteit leidt tot een duurzame samenwerking, gebaseerd op gedeelde waarden: respect voor de natuur, streven naar kwaliteit en zuiverheid. Vanaf dat moment kiest het domein resoluut voor biologische wijnbouw, en later voor biodynamie – lang voordat deze aanpak mainstream werd. Vandaag zijn alle perceelselecties afkomstig van druiven die biodynamisch worden geteeld, onder leiding van oenoloog Damien Brisset, in nauwe samenwerking met Chapoutier. Ferraton Père & Fils blijft volledig onafhankelijk: met een eigen productieplaats, eigen wijngaarden en een eigen ontvangstlocatie. Deze autonomie garandeert volledige controle over elke stap – van druif tot fles. De typische druivenrassen van de noordelijke Rhône staan centraal: marsanne voor de witte wijnen, syrah voor de rode. De wijnen van Ferraton onderscheiden zich door hun elegantie, finesse en fruitexpressie, zonder overmatige extractie of houtlagering. Frisse, smakelijke wijnen die zowel het gehemelte als het hart aanspreken.