70% van de wijnproductie van dit grote land is geconcentreerd in de provincie Mendoza, aan de voet van de Andes. Het is een oceaan van wijngaarden in het midden van de woestijn, die geïrrigeerd wordt door water afkomstig van de bergketen. Het waren de Spanjaarden die hier de eerste wijnstokken hebben aangeplant en dit enkele jaren nadat ze deze hadden ingevoerd in Chili in het midden van de 16de eeuw.
Vandaag heeft Argentinië zijn plaats tussen de 5 grootste producenten ter wereld ingenomen. Als belangrijkste druivensoorten vinden we hier de universele cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, riesling …. en malbec, die hier uitstekend gedijt en massaal wordt aangeplant. Er wordt hier eveneens pedro ximenez, tempranillo, torrontes (lichte witte muskaatachtige druif) en variëteiten van Italiaanse afkomst geplant, zoals barbera of lambrusco die door een belangrijke Italiaanse kolonie naar Argentinië werd meegebracht.
Het is een combinatie van chardonnay en torrontes, omdat torrontes alleen te fruitig is en minder gemakkelijk te combineren is met gastronomische gerechten. Hier heb je een perfecte balans. De druiven worden geteeld op 1200 meter hoogte in de Uco-vallei. Dit levert een levendige witte wijn op, waarvan de balans tussen exotisch fruit en levendige zuurgraad zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van natuurlijke wijnen en fijnproevers.
Dit is een toegankelijke en fruitige biologische Malbec, afkomstig uit de hooggelegen Uco-vallei, waar de hoogte en het Andesklimaat deze iconische Argentijnse druivensoort tot zijn recht laten komen. Deze wijn wordt zonder hout vervaardigd om de puurheid van het fruit te behouden en belichaamt de perfecte balans tussen frisheid, smaak en respect voor het milieu. Een eenvoudige en genereuze rode wijn, ideaal voor gezellige momenten.
Pure natuur, van de familie Bousquet, oorspronkelijk Franse wijnbouwers met wijngaarden op de puurste terroirs van de Andes, meer bepaald in de vallei van Gualtallary, vlakbij Chili. Deze biologische Chardonnay, met de hand geplukt, combineert de elegantie en frisheid van de hoogten van Tupungato en dat proef je! De mineraliteit van de kalkrijke bodems en de complexiteit van de rijping op vat geven deze wijn een grote finesse en een zeldzame authenticiteit.
Dit is een uitstekende waarde in de assortiment. Deze rode wijn komt van een biologische wijngaard en bestaat voor 85% uit malbec, aangevuld met syrah, merlot en cabernet sauvignon. De wijn rijpte enkele maanden in Franse eiken vaten.
Deze biologische versterkte Malbec is een Argentijnse parel die kracht en zachtheid combineert, afkomstig van gecertificeerde biologische wijngaarden op hoogte. Met zijn profiel van een natuurlijke zoete wijn, verleidt hij door zijn aromatische intensiteit, zijn evenwicht tussen suiker en zuurheid en zijn zijdezachte textuur. Een gedurfde wijn, perfect om een maaltijd in schoonheid af te sluiten of om te begeleiden bij gastronomische momenten.
Prachtige ontdekking, gemaakt met chardonnay en pinot noir zoals in Champagne, echter afkomstig van het grootste biologische wijndomein van Argentinië.
eïnspireerd door het Quechua-Indiaans woord “Aruma”, wat “nacht” betekent, is deze pure Malbec een eerbetoon aan de diepte en zuiverheid van de Andesnachten. Ontstaan uit de samenwerking tussen het Bordeaux-vakmanschap van de Rothschilds en de Argentijnse expertise van de familie Catena, belichaamt hij het perfecte evenwicht tussen fruitige kracht en minerale elegantie. Een wijn die, net als de nacht, al zijn rijkdom en authenticiteit onthult, zonder kunstgrepen of hout, voor een even intense als betoverende proeverij.
Deze wijn is de perfecte uitdrukking van de samensmelting van twee culturen, twee wijnbouwersfamilies, Catena en Rothschild, en twee edele druivensoorten tot een uniek geheel. Hij biedt een harmonieus evenwicht tussen de Argentijnse en Bordeaux-stijl. De wijn rijpt in eikenhouten vaten om de aroma's te behouden, waardoor het hout goed kan integreren en versmelt met het fruit. Amancaya ontleent zijn naam aan een bloem die op grote hoogte in de Andes voorkomt.
-15,00 %De druiven zijn afkomstig van de eerste percelen die in 2000 door de familie Bousquet zijn aangeplant in de hooggelegen woestijn van de Uco-vallei. Hij dankt zijn naam aan “Gran” omdat hij afkomstig is van de beste terroirs van het domein, waar de zanderige, kalkrijke en steenachtige bodems, in combinatie met een extreem klimaat, druiven opleveren met een uitzonderlijke concentratie en rijkdom. Een wijn met een grote intensiteit, waarin de kracht van de Andes zich compromisloos uitdrukt, voor een diepe, gestructureerde rode wijn met een lange afdronk die een rijping op eikenhout waardig is.
-15,00 %