Grillo, is een Siciliaanse druivensoort die bestand is tegen hoge temperaturen. “In Purezza”, wat “zuiverheid” betekent, verwijst naar de selectie van percelen waaruit deze witte wijn is samengesteld, op een hoogte van meer dan 700 meter in de heuvels van Palermo. Deze wijn drukt een diepe band uit met zijn Siciliaanse terroir.
Dit is een uitzonderlijke witte wijn die wordt gemaakt van catarrattodruiven, die ook worden gebruikt om Marsala te maken. Hier wordt hij verbouwd op 750 meter hoogte in de heuvels rond Palermo. Deze wijn drukt een diepe band uit met het Siciliaanse terroir, wat vooral duidelijk is wanneer de wijnstokken groeien op een hoogte waar het koeler is.
Nero d'Avola is het meest geteelde rode druivenras op Sicilië en omdat het op een hoogte van meer dan 830 meter ligt, produceert het een zuivere stijl, vandaar de naam “In Purezza”, wat “zuiverheid” betekent in het Italiaans. De druivensoort, de ligging van de percelen op hoogte in de heuvels van Palermo geeft het levendigheid en een opmerkelijke typiciteit.
Deze wijn is afkomstig van wijnstokken die op 700 meter hoogte groeien in de heuvels van Palermo. Deze wijn belichaamt de essentie van zijn Siciliaanse terroir, met een frisheid en zijdezachte tannines die hem elegantie en rijpingspotentieel geven. Typisch voor Sicilië onthult het druivenras frappato, dat meestal licht is, hier al zijn rijkdom.
Fermato 125 is een unieke witte wijn gemaakt van Carricante druiven die groeien op de hellingen van de Etna. Deze wijn drukt alle rijkdom en complexiteit van het vulkanische terroir van de Etna uit.
Fermato 125, geïllustreerd door het trammetje dat toeristen naar de top van de Etna brengt, is ook een unieke rode wijn, gemaakt van Nerello Mascalese druiven die op de hellingen van de Etna groeien. Deze wijn drukt alle rijkdom en complexiteit van het vulkanische terroir uit.
Deze witte wijn vertegenwoordigt de ultieme verfijning van het huis, het is een blend van twee inheemse druivensoorten met een Franse variëteit, bijna zonder hout, alleen met een aangepaste vinificatie om een perfecte balans te verkrijgen die een rijke en evenwichtige smaakervaring biedt. Daarom noemen ze deze wijn 'Viafrancia', omdat hij een beetje op de Franse manier is”.
“Viafrancia, wat 'op de Franse weg' betekent, is een blend van Nero d'Avola en Syrah tot een intense, complexe wijn. Het viert de symbiose van Siciliaanse traditie en Franse savoir-faire, en verrijkt elke proeverij met opmerkelijke diepte en balans.
Era Passito luidt een nieuw tijdperk in voor Siciliaanse zoete wijnen, waarin traditie en moderniteit samenkomen in een perfect evenwicht. Deze boeiende wijn, ontstaan uit een assemblage van muskaatdruiven van voorgaande jaren en jonge druiven van hooggelegen wijngaarden, verleidt met zijn betoverende zoetheid en minerale frisheid. Hij viert de essentie van Baglio di Pianetto, waar elke slok de geschiedenis van een uitzonderlijk terroir en een uniek vakmanschap onthult.