Alle wijnen

Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Chateau Lamothe-Bouscaut, vesting daterend uit de XIIe eeuw, ligt in Cadaujac op 200 m van Chateau Bouscaut, is vandaag eigendom van Sophie Lurton. Vroeger stond het domein op de kaart van Belleym onder de naam Lamothe, waaraan in 1881 de naam Bouscaut werd toegevoegd. In de XIXe eeuw bereikt de reputatie van de wijnen van Lamothe een hoogtepunt. Het domein bestaat uit een doorlopend geheel van 12 ha. Daarvan is 9 ha beplant met voornamelijk cabernet sauvignon, een druivensoort die zich uitstekend thuis voelt op de zanderige bodem, vermengd met diepliggende kiezels.

Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé

Het kasteel Carbonnieux is een van de oudste in de regio Bordeaux en werd door de Benedictijnen van de Abdij van Sainte-Croix in de 12de eeuw gesticht. In 1956 kwam het kasteel in bezit van Marc Perrin, dat in 1959 een "Cru Classé" werd, zowel in rood als wit. Vandaag de dag zetten Eric en Philibert, de kleinkinderen, het harde werk voort. Het domein Carbonnieux telt momenteel zo’n 170 hectare grond waarvan 92 ha wijngaarden met een gelijke verdeling tussen rode en witte variëteiten.

Château Haut Mayne, Vignobles Boyer

In het zuiden van Bordeaux, in het dorpje Cérons, ligt Château Haut-Mayne op een uitzonderlijk terroir. Het is deze unieke bodem, bestaande uit Graves – door de Garonne glad gepolijste keien – die Catherine Boyer overtuigde om het domein over te nemen. Een bewuste keuze: hier wortelt de wijnstok in een grond die finesse en mineraliteit uitstraalt. Château Haut-Mayne is een bescheiden maar ambitieuze wijngaard, waar elke cuvée is ontworpen om de zuiverheid van het fruit, de precisie van het terroir en een natuurlijke elegantie tot uiting te brengen. De “Réserve de Famille”, het vlaggenschip van het domein, is het resultaat van een zorgvuldige assemblage, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de gastronomie. Ze weerspiegelt de visie van Catherine Boyer: wijnen maken die de mooiste tafels begeleiden, zonder hun oorsprong te verloochenen. Het domein werkt met respect voor het terroir, met bijzondere aandacht voor perceelselectie en vinificatie op maat. Elke fles vertelt het verhaal van een plek, een vrouw en een engagement voor eerlijke en verfijnde wijnen.

Clos Floridène, Graves, Denis Dubourdieu

Clos Floridène is een wijngaard van 42 ha, in de appellatie graves, dicht bij Barsac. Zijn naam komt van de voornamen van de oprichters: Denis en Florence Dubourdieu. De grond wordt onderhouden door ploegen en handmatige arbeid, men gebruikt geen enkel verdelgingsmiddel. Bovendien stapt men steeds meer af van het gebruik van pesticiden. Denis Dubourdieu, in juli 2016 gestorven, was professor oenologie aan de faculteit van Bordeaux. Zijn kinderen zullen het domein overnemen.