Art Terra Tinto, Alentejano

Deze biologische rode wijn uit de Alentejo combineert kracht en frisheid en geeft een authentieke expressie van zijn terroir van klei en leisteen. Hij is het resultaat van een gedurfde assemblage van touriga nacional en syrah, gevinifieerd volgens traditionele methoden, en belichaamt het perfecte evenwicht tussen traditie en moderniteit, voor een genereuze wijn met een grote aromatische zuiverheid.

Prijs vanaf €11,10

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDe wijngaarden zijn gelegen in de buurt van Évora, profiteren van een warm mediterraan klimaat en klei-schistbodems, ideaal voor een langzame en evenwichtige rijping van de druiven. Deze unieke omstandigheden geven de wijn zijn kenmerkende mineraliteit en elegante tanninestructuur.
Druif40% alicante bouschet, 40% touriga nacional, 20% syrah
VinificatieDe druiven worden met de hand geoogst, ontsteeld en vervolgens 48 uur gemacereerd voordat ze worden gefermenteerd in open tanks bij een gecontroleerde temperatuur (22-28 °C), met automatische pigeage. De malolactische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waardoor de frisheid en het karakter van het fruit behouden blijven.
DegustatieDe dieprode kleur kondigt een complexe neus aan van wilde bessen, muntblaadjes, sinaasappelschil en witte bloemen. In de mond verleidt hij door zijn beheerste kracht, zijn verkwikkende frisheid, rijpe en zijdezachte tannines en een aanhoudende afdronk met kruidige tonen.
Houdbaarheid3-5 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij geroosterd rood vlees, wild of varkensvleesgerechten, maar ook bij gerookte smaken en gestoofde gerechten. Zijn volle en fruitige profiel maakt hem tot een perfecte begeleider van gerijpte kazen of Iberische vleeswaren.
Jaar Awards voor deze wijn
2021 Gold Medal - Frankfurt International Trophy

Over het domein:

Art Terra van Casa Relvas

De Relvas staan stevig met de voeten op de grond en hebben al generaties lang een voorliefde voor authenticiteit, het zit als het ware in hun genen. Ze hebben een bijzonder gevoel voor ondernemerschap, zo zijn ze, bij hun terugkeer uit de Portugese koloniën, in 1995 begonnen met 10 ha, om vandaag uit te komen op 350 ha wijngaarden, 250 ha olijfbomen en 900 ha bos, voornamelijk kurkeiken. De wijngaarden liggen verspreid over verschillende domeinen in de Alentejo-regio São Miguel, in de buurt van Évora. Voor elk van de geproduceerde wijnen zoekt Alexandre Relvas, de huidige manager, naar een uniek en onvervangbaar karakter en probeert hij het terroir maximaal tot uiting te laten komen. Dit doet hij door zeer oude wijnbereidingsmethoden toe te passen, zoals het gebruik van amforen, pelliculaire gisting en het trappelen van de druiven met de voeten, pigeage genoemd. Hij streeft naar harmonie tussen de wijntraditie van de Alentejo en moderne smaken, om de consument optimaal te laten genieten.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.