Fortified Malbec Dulce, Domain Bousquet, Argentinië

Deze biologische versterkte Malbec is een Argentijnse parel die kracht en zachtheid combineert, afkomstig van gecertificeerde biologische wijngaarden op hoogte. Met zijn profiel van een natuurlijke zoete wijn, verleidt hij door zijn aromatische intensiteit, zijn evenwicht tussen suiker en zuurheid en zijn zijdezachte textuur. Een gedurfde wijn, perfect om een maaltijd in schoonheid af te sluiten of om te begeleiden bij gastronomische momenten.

Prijs vanaf €14,50

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDe wijngaarden liggen in de Uco-vallei, aan de voet van de Andes, op 1200 meter hoogte. Het woestijnklimaat, gekenmerkt door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, en de zanderige en grindachtige, arme en goed doorlatende bodems zorgen voor een positieve stress voor de wijnstokken. Druppelirrigatie, gevoed door smeltwater uit de Andes, zorgt voor een langzame en optimale rijping van de druiven, waardoor de wijn een unieke concentratie en mineraliteit krijgt.
Druif100% malbec
VinificatieDe druiven worden laat geoogst, half mei, wanneer hun natuurlijke uitdroging de suikers en aroma's concentreert. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij 25 °C gedurende 30 dagen, waarna de toevoeging van wijnalcohol de gisting stopt, waardoor een mooie restzoetheid behouden blijft. De wijn ondergaat vervolgens een lange maceratie van 4 maanden voordat hij zonder hout wordt gerijpt en vervolgens op natuurlijke wijze gedurende twee winters wordt gestabiliseerd voordat hij wordt gebotteld.
DegustatieDe neus explodeert met geconcentreerde aroma's van zwart fruit (cassis, bramen, frambozen), versterkt door tonen van pure chocolade, gebrande koffie en een vleugje anijs. In de mond is de aanzet romig en genereus, met zachte tannines en een mooie rondheid. De lange en aanhoudende afdronk laat een indruk van omhullende zachtheid achter, versterkt door een vleugje zuurheid die voor frisheid zorgt.
Houdbaarheid2-5 jaar
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenIdéal avec des fromages bleus ou des fromages affinés à pâte persillée, il sublime aussi les desserts au chocolat noir, les tartes aux fruits rouges ou les pâtisseries à base de café. Servir à 16°C pour en révéler toute la complexité aromatique.
  • Blauwe kazen (Roquefort, Ambert)
  • Peer in wijn
  • Peer met chocolade ("belle hélène")
  • Moelleux van chocolade
  • Chocoladetaart met kersen
  • ...

Over het domein:

Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Toen Fransman Jean Bousquet in 1997 op zoek was naar nieuwe horizonten en wijngaarden om kwaliteitswijnen te maken, besloot hij zich te vestigen in de gemeente Tupungato nabij Mendoza (Argentinië). Hij stichtte er Domaine Bousquet en wist zijn visie over organische wijnbouw te realiseren dankzij zijn typerende gedrevenheid en rijke ervaring, die drie generaties terug gaat. Sublieme wijngaarden aan de voet van de Andes op zowat 1200 meter hoogte zijn het resultaat. Opvolging is verzekerd door Jean’s kinderen, Anne, haar compagnon Labid Ameri en Guillaume Bousquet. Zij namen de fakkel over met dezelfde hoge eisen inzake consistentie en kwaliteit.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.