Muscat de Rivesaltes, Gérard Bertrand

De wijngaard bestaat uit talrijke kleine terrassen op de hellingen van het natuurlijke keteldal waarin het dorp Tautavel ligt, dat een rijke geschiedenis heeft. Deze wijn wordt gemaakt door middel van mutage, net als port, waarbij wijnalcohol wordt toegevoegd om de gisting te stoppen terwijl het sap nog suikers bevat. Dit historische terroir, gevormd door de rivieren Agly, Têt en Tech, biedt unieke bodems die aroma's van gekonfijt fruit en een natuurlijke zoetheid onthullen, voor een moment van puur en authentiek genot.

Prijs vanaf €17,30

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongDe druiven worden ontsteeld en koud geklaard, waarna ze bij lage temperatuur in roestvrijstalen tanks gisten. Door toevoeging van neutrale wijnalcohol wordt de gisting gestopt, waardoor de natuurlijke suikers en de frisheid van de aroma's behouden blijven, voor een perfect evenwicht tussen zoetheid en levendigheid.
Druif100% muscat à petits grains
VinificatieMuscat de Rivesaltes Gérard Bertrand: een natuurlijke zoete wijn met aroma's van gekonfijt fruit, ideaal als aperitief of bij desserts.
DegustatieZijn stralende goudgele kleur gaat gepaard met een intense neus van gekonfijt fruit. In de mond verleidt hij met aroma's van sinaasappeljam en krenten, waarbij rondheid en frisheid samengaan met een mooie afdronk.
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur8-10 °C
Suggesties gerechtenHij past uitstekend bij foie gras, ijsspecialiteiten of gebak met amandelspijs en kan zowel als aperitief als na de maaltijd worden gedronken.
  • Met citroen (sorbet, meringuetaart)
  • Frangipannetaart, cake met amandelen
  • ...

Over het domein:

Douceur des Terroirs, Gérard Bertrand

In het zuiden van Frankrijk liggen een groot aantal zonnige landerijen die zeer geschikt zijn voor vergevorderde rijpingsprocessen en hogere suikergehaltes. Dit zijn gunstige omstandigheden voor de productie van goede wijnen met een zoete, natuurlijke smaak. De wijngaarden van Rivesaltes bevinden zich op kleine terrassen. Rivesaltes betekent hoge oever in het Catalaans. Er wordt witte wijn op basis van de muscaatdruif geproduceerd die heel goed past bij nagerechten. Verderop, in het Catalaanse achterland, vindt men Maury, de lievelingsplek van het druivenras de grenache noir, die hier heer en meester is. Perfect bij ganzenlever, blauwe kaas en desserts gemaakt met pure chocolade.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.