Al 50 jaar zorgt de familie Raynaud voor haar 18 hectare land en produceert ze alleen rode wijn. Het domein ligt in de gemeente Sainte Luce, die deel uitmaakt van Blaye. Chantal Raynaud en haar broer combineren de voorouderlijke kennis van de familie met moderne vinificatietechnieken. Het resultaat is een echt geslaagde wijn, met een lichte, karaktervolle en evenwichtige smaak.
Een lekkernij van de gebroeders Jamet, die vriendelijk, toegankelijk, vrolijk en karaktervol zijn, net als hun wijnen. De Cabernet-Franc druiven, geteeld op goed gedraineerde zand- en kiezelbodems, geven het beste van zichzelf wanneer ze zorgvuldig worden geoogst en twee weken worden gemacereerd voordat ze overheveld worden.
Deze Cru La Livinière belichaamt de uitmuntendheid van de Minervois en combineert kracht, evenwicht en smaak. Hij is afkomstig van de beste percelen van het domein, die apart worden gevinifieerd om elke nuance tot zijn recht te laten komen, en weerspiegelt het vakmanschap van een gepassioneerde Belgische wijnbouwer, Guy Vanlancker, en zijn zoon Ambroise, die een traditie van kwaliteit en authenticiteit voortzetten.
"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.
Carmenère, het emblematische druivenras van Chili, krijgt hier een nobele en diepe expressie. Deze Gran Reserva toont de finesse van een vergeten Europese druif, verfijnd door Rothschilds vakmanschap.