Deze bodem in de Ardèche is zeer geschikt voor pinot noir, omdat hij, net als in Bourgondië, zijn kracht put uit een klei-kalkbodem. Met zijn aroma's van rijp fruit en kruidige tonen weet hij te bekoren door zijn evenwicht tussen rondheid en tanninestructuur. Een heerlijke, licht houtgerijpte wijn, die traditie en moderniteit combineert voor een onvergetelijke proeverij.
Deze uitzonderlijke cuvée combineert kracht en elegantie. Hij wordt gemaakt van een selectie grands crus percelen uit Bouzy, Ambonnay, Avize en Mesnil-sur-Oger, waarvan een deel op hout wordt gevinifieerd. Vervolgens rijpt hij minimaal 6 jaar op fles voordat hij wordt gedegorgeerd.
Geboren op de hellingen van een oude vulkaan, de Côte du Py, is deze Morgon de zuiverste uitdrukking van Gamay, getransformeerd door een uitzonderlijk granietterroir en een respectvolle wijnbereiding. Collin Bourisset, met twee eeuwen expertise achter zich, heeft een krachtige, elegante cru gecreëerd die zich kan meten met de grote wijnen uit de Bourgogne.
"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.
Deze biologische Pinot Noir belichaamt de perfecte combinatie tussen respect voor de natuur en de authentieke expressie van het terroir van Marlborough. Hij is afkomstig van wijngaarden die sinds 2012 biologisch gecertificeerd zijn en verleidt door zijn aardse complexiteit en intense zwarte vruchten, die het milieubewustzijn van Villa Maria en de puurheid van een wijn die in harmonie met zijn ecosysteem wordt verbouwd, weerspiegelen. Het is duidelijk dat alles wordt beheerd volgens een filosofie om de mens alleen het beste te geven.