De wijngaard bestaat uit talrijke kleine terrassen op de hellingen van het natuurlijke keteldal waarin het dorp Tautavel ligt, dat een rijke geschiedenis heeft. Deze wijn wordt gemaakt door middel van mutage, net als port, waarbij wijnalcohol wordt toegevoegd om de gisting te stoppen terwijl het sap nog suikers bevat. Dit historische terroir, gevormd door de rivieren Agly, Têt en Tech, biedt unieke bodems die aroma's van gekonfijt fruit en een natuurlijke zoetheid onthullen, voor een moment van puur en authentiek genot.
Deze Lambrusco werd geboren in 1915 en is veel meer dan een wijn: het is een eerbetoon aan de durf van Adolfo Donelli, die van zijn passie een wereldreferentie maakte. Tot op de dag van vandaag belichaamt deze cuvée de zeldzame alliantie tussen traditie en moderniteit, met een halfdroge mousserende wijn van tijdloze elegantie, het resultaat van ongeëvenaarde familieknowhow in Emilia-Romagna. Een klassieker die zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van Lambrusco en blijft verleiden met zijn perfecte balans tussen zoetheid en frisheid.
Deze wijn is, samen met de 10 Year Old, echt de specialiteit van Barros, een van de weinige huizen met Portugese oorsprong. Tawny is de best verkochte port ter wereld. Hij wordt tussen de 3 en 5 jaar gerijpt in vaten (pipa's) om hem de tawny kleur en smaak te geven die zijn naam en stijl bepalen.
Barros staat bekend om zijn voorraad portwijn in vaten, met een ongelooflijke collectie die teruggaat tot het oogstjaar 1900. Sindsdien hebben ze de productie van 10 en 20 jaar oude wijnen onder de knie gekregen. Deze '10 jaar oude' is het resultaat van het mengen van wijnen die gemiddeld tien jaar in vaten hebben gerijpt. Hij bestaat bijvoorbeeld voor 50% uit 9 jaar oude wijnen en voor 50% uit 11 jaar oude wijnen. De blend moet worden voorgelegd aan en goedgekeurd door een proefpanel, dat toestemming geeft om hem te verkopen onder het 10-jaar oude label.