Le Fourchaume profiteert van een rijkere bodem dan de rest in Chablis, dankzij de alluviale sedimenten afkomstig van de Serein. Hij is meer flatterend, soepel en makkelijk drinkbaar, maar met behoud van de mineraliteit die zo kenmerkend is voor Chablis.
Het is de perfecte combinatie van de rijkdom van het beperkte en zorgvuldig geselecteerde terroir van de Ardèche, de elegantie van een emblematische druivensoort en een deskundige wijnbereiding. De druiven worden geteeld op klei-kalkbodems bezaaid met witte kiezelstenen en bieden een unieke minerale frisheid en een aromatische complexiteit die deze wijn tot een uitzonderlijk product maken. Een cuvée die verleidt door zijn evenwicht en authenticiteit, en die alle typische kenmerken van de wijnen uit de zuidelijke Ardèche weerspiegelt.
Deze Mâcon-Chardonnay, erfgenaam van een sinds 1821 gerijpte Bourgondische knowhow, ontleent zijn originaliteit aan de combinatie van oude wijnstokken en een vinificatie die het fruit respecteert. Hij belichaamt de authenticiteit van de Mâconnais, waar elke slok het verhaal vertelt van een beschermd terroir en een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Bij de familie Prunier wordt de knowhow ook doorgegeven van vader op dochter! Met liefde en respect voor het land, bijgebracht door haar vader, zorgt Estelle voor 'Les Clous'. Les Clous is een perceel van slechts 0,31 ha boven de Premier Crus van Meursault. Het is een zeer beperkte productie van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud. Een lang verblijf in vaten laat de mineraliteit en spanning van Meursault niet in het minst verloren gaan.
Deze heerlijke wijn komt van een ommuurde wijngaard van ¾ hectare in de gemeente Chaux bij Nuits Saint Georges. We zitten hier midden in het wilde deel van de Bourgogne, de Hautes Côtes de Nuits. De wijnstokken worden biologisch geteeld en met de hand geoogst. De Clos des Oiseaux ligt in een klein bos waar veel vogels nestelen, vandaar de naam.