Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset

"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.

Prijs vanaf €10,60

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongWijngaard in het zuiden van de Beaujolais, op klei-kalkbodems rijk aan ijzeroxiden, bekend als "pierres dorées". Gematigd klimaat met continentale invloed.
Druifgamay
VinificatieSemi-carbonische maceratie, fermentatie in roestvrijstalen tanks bij 22°C, korte rijping om het fruit te behouden.
DegustatieLes Pierres Dorées is heftiger dan een Beaujolais en heeft intense aroma's van bramen en zwarte bessen. In de mond is de textuur fijn en rond, fris en intens. Deze wijn is een echt succes!
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenPerfect bij Lyonse salade, groentequiche of geroosterde gevogelte. Ook heerlijk bij verse kazen en vegetarische gerechten.
  • Rauwe ham
  • Filet américain
  • Gehakt (hachis) Parmentier
  • Gerookte ham
  • Worstjes
  • Blanquette of stoofpot
  • Waterzooi van gevogelte
  • Gevulde champignons met verse kaas
  • Terrines en patés
  • Haantje met dragon
  • Gehaktballen in tomatensaus
  • Salade "Liégeoise"
  • Tournedos met Roquefort
  • ...
Jaar Awards voor deze wijn
2022 Médaille d'Or à Mâcon, 2 étoiles coup coeur Guide Hachette

Over het domein:

Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)

In 1821, aan de oevers van de Saône, werd het wijnhuis Collin-Bourisset opgericht. Strategisch gelegen tussen de heuvels van de Beaujolais en de vlaktes van de Mâconnais, en vlak bij de spoorlijn Parijs-Lyon-Marseille, groeide het domein uit tot een belangrijk knooppunt voor de wijnhandel. Vanaf het begin onderscheidde Collin-Bourisset zich door zijn toegang tot de beste crus en zijn nauwe samenwerking met lokale wijnbouwers. Doorheen de jaren werd Collin-Bourisset een vaste waarde in de Beaujolais, met een subtiele balans tussen traditie en innovatie. In 1926 werd het wijnhuis de exclusieve verdeler van de prestigieuze Moulin-à-Vent des Hospices, een zeldzame en begeerde wijn die het beste van de regio belichaamt. Het domein bezit ook 5 hectare wijngaard in Moulin-à-Vent, met zorg en passie bewerkt. Gedurende 193 jaar was Collin-Bourisset gevestigd in Crèches-sur-Saône, tot in 2014 een nieuw hoofdstuk begon. Grégory Barbet, erfgenaam van deze rijke traditie, bracht het wijnhuis dichter bij zijn wortels en vestigde zich in het Château de la Terrière in Cercié, aan de voet van de Mont Brouilly – het kloppend hart van de Beaujolais. Deze verhuizing was meer dan een praktische beslissing: het was een bewuste keuze om de terroirs te eren, de vakmanschap te behouden en een duurzame visie op wijnbouw uit te dragen. Vandaag staat Collin-Bourisset voor een wijncultuur die respectvol, authentiek en toegankelijk is, met cuvées die Belgische wijnliefhebbers weten te bekoren door hun diepgang, finesse en karakter.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.