"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.
Geboren op de hellingen van een oude vulkaan, de Côte du Py, is deze Morgon de zuiverste uitdrukking van Gamay, getransformeerd door een uitzonderlijk granietterroir en een respectvolle wijnbereiding. Collin Bourisset, met twee eeuwen expertise achter zich, heeft een krachtige, elegante cru gecreëerd die zich kan meten met de grote wijnen uit de Bourgogne.
Deze Mâcon-Chardonnay, erfgenaam van een sinds 1821 gerijpte Bourgondische knowhow, ontleent zijn originaliteit aan de combinatie van oude wijnstokken en een vinificatie die het fruit respecteert. Hij belichaamt de authenticiteit van de Mâconnais, waar elke slok het verhaal vertelt van een beschermd terroir en een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven.
In ruil voor de zorg lieten sommige patiënten, een stuk wijngaard na aan het burgerlijk ziekenhuis van Romanèche-Thorins, de werkelijke gemeente van Moulin à Vent. In 1926 bezaten de hospices zo’n 6,8 hectare uitstekende wijngaarden op granietbodems. Sindsdien en het einde van de veilingen heeft Collin-Bourisset deze legendarische goed gevinifieerd en op de markt gebracht in een verpakking die bijna identiek is aan het origineel.
-15,00 %