We zijn in Cadaujac, in de appellation Pessac-Léognan, dat dankzij zijn unieke terroir deel uitmaakt van de prestigieuze Graves-regio. Alleen in de gemeenten van de appellation Pessac-Léognan worden de Crus Classés des Graves gemaakt. Château Lamothe Bouscaut, vaak verward met de tweede wijn van Château Bouscaut, is in feite een onafhankelijk domein. Dit domein van 9 hectare werd in 1999 aangekocht door Laurent en Sophie Cogombles-Lurton, die ook Château Bouscaut bezitten. Slechts 1 hectare van het land is gewijd aan de productie van witte wijn, goed voor ongeveer 5.300 flessen per jaar.
| Kleur | Wit |
|---|---|
| Oorsprong | De bodems bestaan voornamelijk uit grind (kleine steentjes uit de Pyreneeën) en colluvium van zandige klei. Dit alles rust op een kalkstenen ondergrond. |
| Druif | 55% sémillon & 45% sauvignon blanc |
| Vinificatie | Na de traditionele vinificatie met geavanceerde apparatuur verblijft de wijn in temperatuurgecontroleerde kuipen voordat hij 6 tot 10 maanden wordt overgeheveld naar eiken vaten. |
| Degustatie | Een heerlijke neus van exotisch fruit en citrus met hints van vanille. In de mond is de wijn zowel fris als vol, met hints van geel fruit. Heerlijk lange afdronk. |
| Houdbaarheid | Mag 5-8 jaar verouderen. |
| Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
| Suggesties gerechten | Uitstekend bij vis of schaaldieren in een lichte saus.
|
Over het domein: