"Quatre Cépages" Vin Belge, Entre-deux-Monts

Deze wijn is afkomstig van een domein gelegen tussen de Leie- en de IJzervallei, precies tussen de Mont Rouge en de Mont Noir in Westouter aan de Franse grens. Martin Bacquaert beheert dit domein van 25 hectare wijngaarden en maakt deze witte wijn met een aandeel chardonnay en auxerrois, aangevuld met een klein aandeel pinot noir en pinot meunier.

Prijs vanaf €13,95

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongDomaine Entre-Deux-Monts ligt in heuvelland, een reeks heuvels die zich uitstrekt van Watten in Frankrijk tot de Kemmelberg in België. Ze bestaan uit bodems van sedimentgesteenten uit het Bartoon en Lutetien.
Druif40 % chardonnay, 45 % auxerrois, 10 % pinot noir, 5 % meunier
VinificatieLes Quatre Cépages” witte wijn van Domaine Entre-Deux-Monts wordt gemaakt door wijnmaker Martin Bacquaert van vier druivensoorten: Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Pinot Meunier. De vinificatie begint met een zachte persing met een pneumatische pers, gevolgd door een gecontroleerde alcoholische gisting tussen 15 en 16°C. De wijn rijpt vervolgens vier maanden op de fijne droesem in roestvrijstalen vaten, onder roeren, wat de aromatische complexiteit en textuur verrijkt.
DegustatieDe kleur is licht met groene reflecties. De neus onthult aroma’s van witte bloemen, limoen, groene appel en peer. In de mond een levendige aanzet, ondersteund door een mooie minerale spanning. De afdronk is lang, fris en licht ziltig.
Houdbaarheid1 tot 2 jaar
Suggesties gerechtenPerfect bij garnaalkroketten, tongfilet à la meunière, salade met warme geitenkaas of asperges op Vlaamse wijze

Over het domein:

Domaine Entre-deux-Monts

Het Belgische wijndomein Entre-Deux-Monts is gelegen op de heuvels tussen de Rode Berg en de Zwarte Berg, in het hart van Heuvelland aan de Franse grens. Het is Martin Bacquaert, eigenaar-wijnmaker, die letterlijk het familiedomein heeft doen groeien, van 4 naar 25 hectare in 20 jaar tijd. Het behoort tot de grootste wijndomeinen in België.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.