Hij komt van een kleine wijngaard waar voornamelijk grenache noir druiven worden geoogst in de gemeenten Tautavel en Maury Fenouillet, vlakbij en ten westen van Perpignan. Het is een op druif gemuteerde wijn, dat wil zeggen dat er wijnalcohol wordt toegevoegd aan de gistende most voor het aftappen van de most.
Deze biologische versterkte Malbec is een Argentijnse parel die kracht en zachtheid combineert, afkomstig van gecertificeerde biologische wijngaarden op hoogte. Met zijn profiel van een natuurlijke zoete wijn, verleidt hij door zijn aromatische intensiteit, zijn evenwicht tussen suiker en zuurheid en zijn zijdezachte textuur. Een gedurfde wijn, perfect om een maaltijd in schoonheid af te sluiten of om te begeleiden bij gastronomische momenten.
Wat je moet weten over deze "LBV" is dat de druivensoort wordt gekozen op basis van het eindproduct dat moet worden verkregen. Hier zijn er meer Touriga National en Touriga Franca druiven van de terrassen langs de Douro op een hoogte van 600 meter. De druiven worden ontsteeld, gevinifieerd tot er nog maar 100 gram suiker over is en dan wordt er alcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. De jonge port brengt vervolgens minimaal 4 en maximaal 6 jaar door in vaten om de kwalificatie "late bottle vintage" of LBV te krijgen. Hij kan jarenlang worden bewaard maar moet binnen 2 tot 4 maanden na opening worden gedronken.