Deze biologische versterkte Malbec is een Argentijnse parel die kracht en zachtheid combineert, afkomstig van gecertificeerde biologische wijngaarden op hoogte. Met zijn profiel van een natuurlijke zoete wijn, verleidt hij door zijn aromatische intensiteit, zijn evenwicht tussen suiker en zuurheid en zijn zijdezachte textuur. Een gedurfde wijn, perfect om een maaltijd in schoonheid af te sluiten of om te begeleiden bij gastronomische momenten.
Een Colheita port heeft minstens 7 jaar doorgebracht in "pipas", de naam voor Portugese vaten. Je zou kunnen zeggen dat Colheitas de specialiteit van Barros zijn. Barros heeft de grootste voorraad oude jaargangen in Porto. Ze bottelen vandaag de dag nog steeds vooroorlogse jaargangen. Op de achterkant van elke fles staat het botteljaar, het verschil tussen colheita en botteljaar geeft het aantal jaren dat de wijn in vaten is bewaard.
Wat je moet weten over deze "LBV" is dat de druivensoort wordt gekozen op basis van het eindproduct dat moet worden verkregen. Hier zijn er meer Touriga National en Touriga Franca druiven van de terrassen langs de Douro op een hoogte van 600 meter. De druiven worden ontsteeld, gevinifieerd tot er nog maar 100 gram suiker over is en dan wordt er alcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. De jonge port brengt vervolgens minimaal 4 en maximaal 6 jaar door in vaten om de kwalificatie "late bottle vintage" of LBV te krijgen. Hij kan jarenlang worden bewaard maar moet binnen 2 tot 4 maanden na opening worden gedronken.
Deze Tawny uit de Haut-Douro, afkomstig van edele druivensoorten en eeuwenoude wijnstokken, combineert complexiteit en zachtheid en onthult aroma's van gekonfijt fruit, kruiden en fijn hout. Een uitzonderlijke port, ideaal om een maaltijd in stijl af te sluiten.