Susumaniello komt van «somarello» (ezels) want de druiven worden «geladen zoals». Deze druif is minder bekend dan primitivo of negroamaro maar is het speerpunt van de oenologische heropleving van Puglia.
Fontanafredda, een van de iconische producenten uit Piemonte, biedt je deze barbera uit een van zijn oudste wijngaarden van het huis. Deze wijn, afkomstig uit de witte bodems van de Langhe, belichaamt de kracht en de rijkdom van een emblematische druivensoort uit Piemonte. Met een intens en harmonieus karakter verleidt hij met zijn aroma's van rijp rood fruit en zijn fluweelzachte structuur, die een rijke en evenwichtige smaakervaring bieden. Een wijn die traditie en moderniteit combineert, perfect voor liefhebbers van expressieve en veelzijdige rode wijnen.
Deze wijn is de ultieme uitdrukking van Amarone uit Valpolicella en combineert kracht, elegantie en een unieke aromatische complexiteit. De druiven uit de prestigieuze Valpantena-vallei worden gedroogd op roosters in de zolders en half januari gevinifieerd. De wijn rijpt vervolgens 30 maanden in vaten. Deze wijn belichaamt meer dan 160 jaar knowhow van het huis Bertani, waar traditie en innovatie samenkomen om een uitzonderlijke, rijke en fluweelzachte wijn te bieden, met zijdezachte tannines en een opmerkelijke persistentie.
Een originaliteit die u niet mag missen: deze wijn staat voor de Italiaanse kunst van de “Ripasso”, een unieke techniek waarbij de Valpolicella opnieuw gist op de druivenpulp van Amarone, waardoor hij een zeldzame rijkdom en diepte krijgt. Het resultaat: een genereuze rode wijn, tussen fruitige frisheid en kruidige complexiteit, ideaal voor wie op zoek is naar een perfect evenwicht met veel karakter.