Deze wijn komt van een klein landgoed langs de Gironde. Valeyrac is een prachtig dorp, volledig onbekend op het einde van de Médoc. In het noorden ligt de kleine Port de Goulée en in het zuiden de Tour de By. De wijnstokken zijn aangeplant op 7000 wijnstokken/ha. Na een handmatige oogst gaat de maceratie nog een kleine maand door in betonnen vaten, gevolgd door ontgisting. Na enkele maanden gaat de wijn in houten vaten voor 12 maanden.
Dit kasteel is gelegen in de directe omgeving van La Lagune, Giscours en Dauzac, dicht bij de appellatie Margaux. Zijn grindbodem, zijn vinificatie en zijn veroudering, maken van hem een grootse wijn.
Deze kleine wijngaard van 1,6 hectare werd geklasseerd als Cru Bouregois. Zijn rondheid komt van zijn enige druivensoort: Merlot. Zijn structuur komt van zijn terroir in Macau (Margaux) en zijn complexiteit van de rijping op vaten (12 maanden, waarvan 20% nieuw).
Deze wijn is de perfecte uitdrukking van de samensmelting van twee culturen, twee wijnbouwersfamilies, Catena en Rothschild, en twee edele druivensoorten tot een uniek geheel. Hij biedt een harmonieus evenwicht tussen de Argentijnse en Bordeaux-stijl. De wijn rijpt in eikenhouten vaten om de aroma's te behouden, waardoor het hout goed kan integreren en versmelt met het fruit. Amancaya ontleent zijn naam aan een bloem die op grote hoogte in de Andes voorkomt.