Het is vanzelfsprekend dat de Porto - een der grootste "gemuteerde" wijnen ter wereld – gezorgd heeft voor de faam van dit wijnland dat net geen 225.000 hectare wijngaarden telt. Porto werd door de Engelsen gelanceerd in de 18de eeuw en wordt daar nog steeds erg gewaardeerd. Engeland is een grote verbruiker van Porto’s uit het hoogste kwaliteitsgamma, hetgeen (nog?) niet het geval is voor Frankrijk en België, nochtans de twee belangrijkste invoerders van Porto ter wereld. Bij ons (zoals in Frankrijk) wordt Porto gewaardeerd als aperitief daar waar hij in zijn geboorteland veeleer genoten wordt op het einde van de maaltijd, o.a. bij kaas. Een trend die ook zijn weg begint te vinden in België … waar men meer en meer de "LBV", de "10 jaar", de "Colheita" en andere "Vintage" Porto’s lijkt te appreciëren.
Buiten deze grote gemuteerde wijn, waarvan zijn gisting wordt onderbroken door toevoeging van alcohol op basis van wijn, produceert men in Portugal tevens witte en rode wijnen die een duidelijke kwalitatieve vooruitgang hebben geboekt. Dit is o.a. het geval voor de streek van de Douro waar krachtige, stevige en vaak interessante rode wijnen gemaakt worden. In Alentejo, deze mooie streek gelegen ten zuidoosten van Lissabon, wordt eveneens wit en rood geproduceerd die bijdragen tot de vernieuwing van de Portugese wijnproductie
De Tavedo Vinho Branco is een levendige en minerale expressie van de Douro, waar de frisheid van lokale druivensoorten samengaat met de kracht van leisteen. Een droge, volle en verfrissende witte wijn, perfect voor liefhebbers van aromatische en evenwichtige wijnen.
AVEDO is een samentrekking die een eerbetoon is aan de twee zijrivieren van de Douro: Távora en Tedo. De wijngaarden liggen hoog in de regio's Cima Corgo en Douro Superior, waar een ware mozaïek van druivensoorten zoals touriga franca, tinta roriz, tinto cão, malvasia fina, gouveia, rabigato... karakter geven. Het is een krachtige en complexe rode wijn, waarin het intense fruit van de Douro zich elegant en gestructureerd uitdrukt. Een levendig eerbetoon aan de grote wijnen van de regio, dat diepgang en toegankelijkheid combineert.
Vinho Verde is een Portugese wijn uit de Minho regio in het noorden van Portugal. De term “Verde” verwijst eerder naar de frisheid en het jeugdige karakter dan naar de kleur. Is het een mousserende wijn? Nee, maar met een druk van 0,9 bar maken de microbelletjes de wijn lichter en de 8,5% alcohol per volume verhoogt de drinkbaarheid.
Deze Vinho Verde is veel meer dan een frisse en fruitige witte wijn: het is een gastronomische, droge en niet-mousserende Vinho Verde, afkomstig van de wijngaarden die grenzen aan het 5-sterrenhotel Relais & Châteaux Casa da Calçada. Deze wijn combineert de frisheid van een ongerept terroir met het vakmanschap van een historisch domein, voor een verfijnde en onvergetelijke zintuiglijke ervaring. Een wijn die elk moment subliem maakt, van het aperitief tot de meest verfijnde gerechten.
Deze Tawny uit de Haut-Douro, afkomstig van edele druivensoorten en eeuwenoude wijnstokken, combineert complexiteit en zachtheid en onthult aroma's van gekonfijt fruit, kruiden en fijn hout. Een uitzonderlijke port, ideaal om een maaltijd in stijl af te sluiten.
Porto Skeffington White is een zeldzame en verfijnde expressie van de traditionele druivensoorten uit de Haut-Douro, waar de minerale frisheid van oude leisteen samengaat met de betoverende zachtheid van rijping in eikenhouten vaten. Deze likeurwijn, afkomstig van eeuwenoude wijnstokken, verleidt door zijn perfecte evenwicht tussen fruitigheid en complexiteit, ideaal voor uitzonderlijke momenten.
Deze biologische rode wijn uit de Alentejo combineert kracht en frisheid en geeft een authentieke expressie van zijn terroir van klei en leisteen. Hij is het resultaat van een gedurfde assemblage van touriga nacional en syrah, gevinifieerd volgens traditionele methoden, en belichaamt het perfecte evenwicht tussen traditie en moderniteit, voor een genereuze wijn met een grote aromatische zuiverheid.
Deze biologische witte wijn uit de Alentejo valt op door zijn perfecte balans tussen minerale frisheid en fruitige rondheid, waardoor hij een levendige en authentieke uitdrukking van zijn terroir biedt. Hij wordt met zorg gevinifieerd uit lokale druivensoorten en combineert aromatische complexiteit met een lange afdronk, wat resulteert in een elegante en genereuze wijn.
Het is een domein dat moderniteit en traditie combineert. Moderniteit door de in 2017 gebouwde en ecologisch en duurzaam ontworpen kelder. De apparatuur maakt de vinificatie van frisse, harmonieuze en gastronomische wijnen mogelijk. Deze witte wijn is samengesteld uit drie traditionele druivensoorten om een evenwicht te bereiken dat kenmerkend is voor de goede witte wijnen van deze streek.