Cava is een mousserende wijn, gemaakt volgens traditionele methode zoals een crémant of champagne en kent in België zeer veel succes.
Cava wordt voornamelijk geproduceerd in Catalonië, maar andere Spaanse regio's kunnen eveneens cava produceren. Het warme klimaat is geschikt voor de macabeo druif die voor veel aroma zorgt, parellada staat voor finesse en frisheid en xarel•lo brengt structuur in de wijn. Sommige producenten voegen eveneens chardonnay toe, pinot noir (voor rosé) en/of laten de basiswijn verouderen in eiken vaten, waardoor de Cava een zekere vinositeit krijgt.
De Vuelta, wat de omloop betekent, wordt geproduceerd door Codorniu, het oudste bedrijf en dus ook het eerste dat Cava maakte volgens de traditionele methode.
Een toegankelijke en verfrissende cava, gemaakt volgens de traditionele methode voor een levendige en fruitige bubbel op elk moment. Perfect om eenvoudige momenten met elegantie en gezelligheid te vieren, combineert hij kwaliteit en traditie tegen een betaalbare prijs.
Deze wijn wordt geproduceerd in een kleine kelder die vroeger eigendom was van Moët & Chandon en nu deel uitmaakt van de Freixenet-groep. Hij heeft een mooie expressie dankzij de Catalaanse druivensoorten Macabeo, Xarel·lo en Parellada, die worden geteeld in de historische bakermat van de cava. Deze mousserende wijn, geproduceerd in een kelder die vroeger eigendom was van Moët & Chandon, combineert de traditie van de Champagne met het typische karakter van de Middellandse Zee, wat resulteert in een frisse, elegante wijn met een grote finesse.
De Torre del Gall Brut Rosé Cava is een sprankelend juweeltje dat voortkomt uit de gedurfde combinatie van Trepat en Garnacha, twee iconische druivensoorten uit Catalonië. Deze elegante en fruitige cava belichaamt de mediterrane frisheid en levendigheid van moderne Spaanse wijnen, ideaal om elk moment met panache te vieren.