Het Luxemburgse wijnbouwgebied bestaat uit slechts 1300 hectare wijngaarden. Tussen Schengen en Wasserbillig spreiden ze zich over zo’n 40 km kronkelende heuvels langs de linkeroever van de Moezel. In de kantons Remich en Grevenmacher zijn de hellingen van de linkeroever oost en zuid-oost gericht. De belangrijkste druivensoort is rivaner (müller-thurgau), gevolgd door elbling, auxerrois, riesling, pinot blanc, chardonnay, pinot noir en gewurztraminer. Er wordt ook een mousserende wijn geproduceerd (Crémant de Luxemburg).
Een elegante en toegankelijke mousserende wijn, ontstaan uit de champagnekennis van Bernard-Massard, maar gemaakt van zorgvuldig samengestelde Franse en Spaanse basiswijnen om de frisheid van de verschillende herkomstgebieden te combineren met Luxemburgse precisie. Het geheel vormt lichte, fruitige en harmonieuze bubbels, ideaal voor alle gezellige momenten.
Hij wordt bij Bernard-Massard gemaakt met de modernste apparatuur: temperatuurgecontroleerde gisting, roestvrijstalen vaten, enz. De eerste gisting is een klassieke "witte" gisting. Deze wordt gevolgd door een tweede gisting in drukvaste kuipen. Het koolzuurgas dat vrijkomt bij deze gisting laat de wijn bruisen.
Deze demi-sec, die trouw blijft aan de erfenis van een champenoise-oenoloog die zich in 1921 in Luxemburg vestigde, combineert zachtheid en frisheid met een vleugje bloemige complexiteit. Hij wordt volgens de traditionele methode bereid en valt in de smaak door zijn rondheid en toegankelijkheid, perfect voor gezellige momenten of niet al te zoete desserts.
Deze crémant rosé, ontstaan uit de durf van een oenoloog uit de Champagne die zich in 1921 aan de oevers van de Moezel vestigde, belichaamt het erfgoed en de unieke knowhow van Bernard-Massard. Hij is uitsluitend gemaakt van pinot noir en dankt zijn evenwicht aan assemblages van basiswijnen die zijn geselecteerd uit verschillende terroirs, voor uitzonderlijke bubbels die frisheid en complexiteit combineren, gecreëerd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de kelders.
De "Cuvée Écusson" is de parel van Bernard-Massard. Ze werd samengesteld uit de beste pinot blancs, pinot noirs en rieslings en er werd bovendien een grote hoeveelheid chardonnay aan de blend toegevoegd, die zorgt voor haar elegantie en finesse. Ze onderging een 2-jarige rijping in de kelders te Grevenmacher.
Deze klassieke “traditionele methode” bestaat uit wijnen die uitsluitend met biologische druiven worden gemaakt. Aan deze basiswijn wordt vervolgens een “liqueur de tirage” toegevoegd, op basis van wijnen, suiker en biologische gisten, die bedoeld is om de tweede gisting in de fles en de bruisvorming op gang te brengen. Na een lange rijpingsperiode wordt elke fles “geroerd” om het gistbezinksel in de hals te concentreren en eruit te halen. Ten slotte wordt de fles afgesloten met een champignonkurk die wordt omwikkeld en afgedekt.
Deze ‘Crémant de Luxembourg’ is speciaal ontworpen om de honderdste verjaardag van het gerenommeerde huis Bernard-Massard te vieren. Dit is een uitzonderlijke cuvée gemaakt van druiven van de beste percelen van de Moezel, met een zorgvuldige vinificatie en rijping gedurende drie jaar. Werkelijk alles werd gedaan om de knowhow te illustreren, dit ter ere van de oprichter, Jean Bernard-Massard.
Het domein van de familie Clasen dateert uit de 19e eeuw. De 22 hectare wijngaarden, gelegen op de mooiste hellingen van Grevenmacher, produceren wijnen van herkenbare kwaliteit, zuiverheid en karakter. De charme van de wijn is te danken aan de lage rendementen, de selectieve handpluk en de verantwoorde aanpak van de wijnbouw.