Verschillende grote rode wijnen, gedomineerd door de merlot druif, zijn te situeren nabij de stad Libourne. Het is daar dat de Saint-Emilion ontstond, met zijn klassement van Premiers Grands Crus Classés, Grands Crus Classés en Grands Crus. Het klassement van de Grands Crus Classés wordt om de 10 jaar herzien en bijgestuurd.
Niet ver daar vandaan wordt de Pomerol geproduceerd. Alhoewel die geen klassement kent, bereikt hij toch een zeer hoog niveau met een smaak die zachter en sensueler is dan die van de Saint-Emilion. Ten westen van Libourne liggen de AOP’s Fronsac en Canon-Fronsac, met vaak krachtige, rustieke en tanninerijke wijnen. De gemeenten rond de stad Saint-Emilion, die binnen de grenzen van het vroegere rechtsgebied (Jurade) liggen, mogen sedert 1936 hun naam laten samengaan met deze van Saint-Emilion. Zo zijn de AOP’s Puisseguin Saint-Emilion, Montagne Saint-Emilion, Lussac-Saint-Emilion en Saint Georges Saint-Emilion ontstaan.
Klein domein van 3 ha gevinifieerd op Château Moulin Noir. Het eigendom ligt in Montagne, een klein dorp ten noorden van Saint-Emilion. De wijngaarden worden duurzaam beheerd. De druiven worden per perceel gesorteerd en ondergaan een lange maceratie voordat ze 18 maanden in roestvrijstalen vaten worden bewaard met toevoeging van hout.
Dit is het resultaat van een vruchtbare bodem in Saint-Émilion, waar de elegantie van oude merlotdruiven zich op een ontwapenende manier uitdrukt. Deze wijn, afkomstig van zand-kleigronden met ijzerhoudende afzettingen, verleidt door zijn verfijnde eenvoud en toegankelijkheid, terwijl hij tegelijkertijd het kenmerk draagt van een mythische appellatie. Een vaste waarde voor wie op zoek is naar authenticiteit en het onmiddellijke plezier van een goed geboren Saint-Émilion.
Familie landgoed van 6 ha, naast het kasteel Monbousquet, ten zuiden van Saint-Émilion. 80% merlot en 20% cabernet sauvignon werden gedurende één jaar op eikenhouten vaten gerijpt. Aroma's van brioche en toast en een vol, rijk mondgevoel.
Een nobele bodem voor een Lalande de Pomerol van grote finesse. De wijngaarden van de familie Carayon, die ook eigenaar zijn van La Croix St André, liggen in Néac. De wijnstokken, voornamelijk Merlot, zijn geworteld in ijzerhoudende grond, zoals de grote Pomerol. De rest is heel klassiek voor Pomerol: vinificatie in betonnen vaten om het karakter van het terroir te verkrijgen zonder houtachtige trucage.
Gelegen op de prestigieuze hellingen van Saint-Émilion is Château Tourbadon een familiebedrijf dat zich inzet voor biologische landbouw. Deze Grand Cru onthult de finesse van Merlot en de structuur van Cabernet Franc in een elegante en authentieke cuvée. Een bewaarwijn met karakter, diep geworteld in Bordeaux.
Dit is een echte, typische Saint-Emilion, een toegankelijke Grand Cru, waarin het vakmanschap van een groot château tot uiting komt in een uitzonderlijke tweede wijn. Deze wijn, afkomstig van het prestigieuze Château Yon-Figeac, combineert de kracht van de klei-zandbodems met het handschrift van Alain Château en Denis Dubourdieu, wat resulteert in een genereuze en verfijnde wijn. Een uitnodiging om het mythische terroir van Saint-Émilion te ontdekken, zonder te wachten.
Dit klassieke stenen château wordt omringd door 24 hectare wijngaarden op Figeac, een van de beste terroirs in St Emilion. De eigenaar, Alain Château, een voormalig ingenieur en industrieel, laat niets aan het toeval over en eist perfectie in elke productiefase. Hij is erin geslaagd om dit domein naar het niveau van de Grands Crus Classés te verheffen.
De biologische wijngaard ligt op het kiezelachtige deel van Saint Emilion, net tussen Cheval Blanc en Petrus, op een uitzonderlijk terroir. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 55 jaar, maar er zijn percelen die honderd jaar oud zijn, wat resulteert in zeer lage opbrengsten maar van zeer hoge kwaliteit.
Découvrez un Pomerol d’exception, né d’un terroir prestigieux à deux pas de Pétrus. Il s'agit d'une petite propriété de 5H ha façonné par près d’un siècle de passion familiale. Il se distingue par sa richesse aromatique, sa structure veloutée et une élégance qui en fait un incontournable des grands crus de la rive droite. C'est divin!